Natuurgeneeskunde
Geneeswijzen op basis van eeuwenoude methodes

De geschiedenis van Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde gaat ver terug in de geschiedenis. De mens observeerde en onderzocht de natuur. Probeerde dingen uit en leerde van fouten. Op die manier werd de werking van planten en kruiden ontdekt. Sommige waren giftig, anderen hadden een opwekkende- of kalmerende werking. Deze verkregen kennis werd vastgelegd en doorgegeven aan volgende generaties.

Door allerlei maatschappelijke ontwikkelingen in de daarop volgende eeuwen, raakte deze oude kennis op de achtergrond. Gelukkig is deze kennis van leefstijl, voeding en kruiden niet helemaal verloren gegaan. Tegenwoordig staan natuurlijke geneeswijzen weer volop in de belangstelling. Jouw lichaam is immers met een beetje hulp heel goed in staat om zelf te herstellen.

Natuurgeneeskunde. Geneeskunde volgens eeuwenoude methodes

Natuurgeneeskundige behandeling met behulp van
Leefstijl, Voeding & Kruiden

Het doel van een Natuurgeneeskundige behandeling is het lichaam zoveel mogelijk te ontdoen van ziekmakende stoffen. En het stimuleren en ondersteunen van het natuurlijk zelfgenezend vermogen van je eigen lichaam. Therapieën in verschillende vormen leiden vaak tot langdurige positieve resultaten. Denk hierbij aan voedingsadviezen, herstel van het dag- en nachtritme, meditatie, ontspanningstherapie en massages.

De mens anno nu leeft in een moderne wereld met alle mogelijke denkbare technieken. Jouw lichaam weet dat echter niet.
Ten opzicht van 20.000 jaar geleden is jouw lichaam niet veel veranderd. En reageert nog op dezelfde manier als toen. Toen waren echter stress gerelateerde situatie acuut. Terwijl in onze hedendaagse maatschappij stress situaties een chronisch karakter hebben.

Wil je weten hoe jij op een natuurlijke wijze jouw gezondheid kunt verbeteren en/of herstellen?

Jouw lichaam zal alles in het werk stellen om je in leven te houden. Klachten, die niet levensbedreigend zijn kunnen vervelend zijn. Je moet deze serieus nemen. Ze kunnen een signaal zijn dat er op een ander niveau zaken ontregeld zijn.

Jouw lichaam is evolutionair slim en bepaalt zelf hoe een disbalans het beste kan worden opgevangen. Vermoeidheid wijst vaak op een veranderde energiehuishouding. Voorrang op energie krijgt altijd het hart, de hersenen en het immuunsysteem. Daarna komen de organen en op de laatste plaats, die delen die voor het voortbestaan niet cruciaal zijn. Verlies van haar of broze nagels zijn geen levensbedreigende situatie maar wijzen wel op een verstoring.

Het is belangrijk om te luisteren naar de signalen, die jouw lichaam geeft en deze niet te negeren. Klachten hebben een signaalfunctie en betekenen dat er ergens aandacht nodig is. Als de oorzaak van de klacht eenmaal is achterhaald en opgelost, verdwijnen ook de symptomen.

Klachten ontstaan door een verstoring in de mechanismen, die in jouw lichaam samenwerken om jou zo gezond mogelijk te houden. Symptomen bestrijden heeft niet zoveel zin. In het meest ongunstigste geval verdwijnt het symptoom. De oorzaak is echter niet opgelost. Het gevolg kan zijn dat de klacht chronisch wordt en daarbij andere organen en/of weefsels gaat beïnvloeden in hun werking. Door de oorzaak aan te pakken, stel je jouw lichaam instaat om te herstellen.

Scroll naar boven