Iriscopie – een diagnose instrument

Irisdiagnose is zo oud als de mensheid. Aan de heldere oogopslag is zichtbaar hoe vitaal iemand is. De oogopslag van een jong persoon ziet er nu eenmaal anders uit dan de oogopslag van iemand op leeftijd. Niet alleen hebben de ogen van een ouder persoon veel meer gezien, ook de fysieke conditie geeft een volledig ander beeld. Bij een ouder persoon zijn behalve de genetische eigenschappen ook de verworven kwaliteiten duidelijker terug te vinden.

Net zo uniek als je vingerafdruk

Jouw iris geeft unieke informatie over je gezondheid, je erfelijke en verworven eigenschappen en is net zo persoonlijk als je vingerafdruk.

Als de reden van een vage, fysieke klacht onduidelijk is en er vindt ook maar geen herstel plaats, dan is het raadzaam om eens te onderzoeken of er in de iris tekens gevonden kunnen worden die wijzen op een mogelijke oorzaak. De iris laat immers een uniek persoonlijk beeld zien. Raadzaam dus om de iris altijd mee te nemen in de diagnose zodat er doelgericht een therapie kan worden ingezet.

Voor de diagnose maak ik gebruik van een iriskaart. Deze kaart is vergelijkbaar met een plattegrond waarin de iris verdeeld is in verschillende zones waarin alle organen terug te vinden zijn op een vaste plek. De linkeriris correspondeert met de linkerkant van je lichaam en de rechteriris met de rechterkant.

Een landkaart van de iris die met een iriscopie kan worden blootgelegd.

Bij Iriscopie wordt de iris geanalyseerd met behulp van een loep of een digitale camera, die aangesloten is op een laptop. Met deze camera worden foto’s gemaakt. Belangrijk dus dat de irisfoto’s juist genomen worden.

Nieuwsgierig wat jouw irissen laten zien? Of wat een iriscopie jou te vertellen heeft? Laat dan een iriscopie uitvoeren door Gezond Gouda.

Een iriscopie

Scroll naar boven