Voeding: de beste arts staat in de keuken

Weet jij wat je eet?

Maaltijden, tussendoortjes en snacks, worden vaak gegeten terwijl je ondertussen bezig bent met iets anders. Je staat er niet bij stil, maar je voeding beïnvloedt je gezondheid en je stemming op veel meer manieren dan jij denkt.
Jouw spijsvertering is bijna hetzelfde als die van de mens, die 20.000 jaar geleden leefde. Ten opzichte van toen is ons eetpatroon nogal veranderd. Ons lichaam weet dat alleen niet en dat heeft nogal wat consequenties.

Gezonde voeding om je lijf te voeden en niet te vullen.

Voeding & Evolutie

Industriële voedselinnovaties en farmaceutische innovaties, die de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden, hebben de gezondheid van de mens niet noemenswaardig verbeterd. In tegendeel zelfs. Veelvuldig gebruik van bewerkte voedingsproducten, ongezonde gewoontes, een gejaagd leven, het zijn allemaal factoren die grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Chronische ziekten, in de vorm van hart- en vaatziekten, diabetes 2, kanker en overgewicht nemen wereldwijd toe. Een passend antwoord van de medische wetenschap hierop ontbreekt.

Hoe zou het zijn als je zelf je eigen gezondheid kunt verbeteren?

Voeding en kruiden nemen bij natuurlijke geneeswijzen een belangrijke plaats in. Goede voeding zorgt voor een gezonde stofwisseling en stelt het lichaam instaat om voedsel op een goede manier om te zetten in brandstof. Goede voeding is belangrijk bij herstelprocessen en als reserve-energie voor slechte tijden. Kruiden worden ingezet ter ondersteuning van dit proces. Het is belangrijk dat jouw voedsel bestaat uit hoogwaardige en kwalitatief goede producten in een goede verhouding. Het liefst natuurlijk direct uit de natuur zodat ze jou de energie leveren, die jij nodig hebt om zo gezond mogelijk te blijven.

Natuurgeneeskundige leefstijl- en voedingsadviezen zijn gebaseerd op evolutionaire principes. Door deze toe te passen in je dagelijks leven, verbeter je je weerstand en ga je beter in je (mooie) vel zitten.

Jouw unieke spijsvertering

De mens is immers niet wat hij eet maar wat hij kan verteren. Spijsverteren betekent dat jouw lichaam voedsel omzet in bruikbare stoffen, die voor energie en herstel nodig zijn. Alle spijsverteringsorganen hebben in dit proces een eigen functie. En als er 1 orgaan niet goed zijn werk kan doen, ontstaan er na verloop van tijd allerlei spijsverteringsproblemen.

Bij spijsverteringsproblemen biedt Moeder Natuur vaak een oplossing. In haar medicijnkast zijn talloze variaties te vinden in de vorm van groenten, fruit, kruiden en mineralen, die ingezet kunnen worden, in verschillende vormen, om een disbalans te herstellen. Met name omdat onze spijsvertering onbewerkte voeding vanuit de evolutie kent, zijn deze ontelbare inhoudstoffen vaak goed in staat om allerlei fysieke processen te beïnvloeden en te verbeteren. Bij gezondheidsproblemen is het daarom altijd van belang om het voedingspatroon en het verteringsproces nader te onderzoeken.

Zoals jouw spijsvertering is er maar 1. Twijfel je er aan welke voedingsstoffen het beste bij jouw spijsvertering passen? Op deze vraag kan een iriscopiediagnose vaak een antwoord geven. In veel gevallen laat jouw iris zien welke organen ondersteuning kunnen gebruiken zodat je spijsvertering verbetert .

Bedenk wel dat spijsverteringsklachten mede veroorzaakt kunnen worden door een intolerantie, een allergie voor voedingsproducten of een verstoring van het bioritme. Het is daarom belangrijk om eerst uit te zoeken waardoor je klacht is ontstaan. Immers, als de oorzaak niet wordt opgelost verdwijnt de klacht ook niet.

Wil je weten hoe je jouw voedingspatroon op een natuurlijke manier kan verbeteren?

Scroll naar boven